You are currently viewing REDYKOŁKA Z SOSIE LAWENDOWYM

REDYKOŁKA Z SOSIE LAWENDOWYM

Składniki:

Redykołka (biała) – 1 szt

Syrop z Kwiatów Lawendy Lavendziarnia Stoki 6 – 2 łyżki

Różowy pieprz – ok. 10 szt

Suska sechlońska – 1 szt

Kiełbasa lisiecka – kilka plastrów

Obwarzanek krakowski

Odrobina masła

Sposób wykonania:

Kiełbasę lisiecką pokroić w cienkie plastry – grillować na patelni do chrupkości. Obwarzanka pokroić w plastry, posmarować cienko masłem z oby stron – grillować ok. 2 min z każdej strony. Redykołkę grillować ok. 2 min z każdej strony. W tym czasie Syrop z Kwiatów Lawendy wlać na patelnie lub do płaskiego rondla, dodać różowy pieprz i suskę sechlońską, podgrzewać do momentu zagotowania syropu. Tak powstałym sosem polać redykołkę. Podawać niezwłocznie z czipsem i grzanką.

Czas wykonania 15 – 20 min.